A Fiji Airways nemrég bejelentette, hogy rövidesen új szolgáltatást indít, először csak a business classon utazó utasai számára – írja az Airportal.hu. A Dine on the ground szolgáltatás lényege, hogy az utasok még indulás előtt, a földön fogyaszthatják el a választott ételeket.
A lépésre azért került sor, mert a légi közlekedés során gondokat okozhat a „soron kívül” elfogyasztott étel, megzavarhatja a szervezet alvást is szabályzó cirkadián ritmusát, ráadásul a repülőgép kabinjának alacsony nyomása az emésztésnek sem tesz jót.
A Fiji Airways ezért először felmérésben vizsgálta, hogyan viszonyulnak az utasok a fedélzeti étkezéshez: az eredmények szerint átlagosan 31 százalékuk kihagyja a gépen elérhető élelmiszereket, így viszont egy-egy járat után akár a gépre bekészített étel 38 százaléka is a szemétben végezheti.
Mostantól azonban a business class utasok étlapról választva, még indulás előtt, kényelmes körülmények között jóllakhatnak. Ezentúl is lehet majd ételhez jutni a fedélzeten, de jellemzően könnyebb fogásokat, szendvicset, salátát vagy levest kínálnak csak az utasoknak.
A Dine on the ground szolgáltatás eleinte csak a Fiji Airways reggeli és éjszakai, jellemzően transzkontinentális útjain lesz elérhető.