Gasztro

Szoktál kaját rendelni? Van egy nagyon rossz hírünk

Egy amerikai felmérés szerint minden negyedik ételfutár beleeszik a kiszállított ételbe.

Egy amerikai felmérés szerint minden negyedik ételfutár beleeszik a kiszállított ételbe – írja a 24.hu. A felmérésben az Egyesült Államokban egyre népszerűbb ételkiszállító applikációk, a DoorDash, a Postmates, a Grubhub és az UberEats nagyjából ötszáz futárját, valamint több mint 1500 felhasználót interjúvoltak meg.

ételfutár

Fotó: Unsplash

A US Foods által készített kutatás megdöbbentő eredményt hozott: a futárok több mint a fele elismerte, felmerült már benne, hogy megdézsmálja a megrendelt ételeket. És ami még rosszabb: 28 százalékuk azt is elmondta, ő bizony nem tud ellenállni a kísértésnek, és rendszeresen elcsen egy-egy falatot.

Ez már csak azért is rossz hír, mert a kutatás szerint a kuncsaftok nagyon rosszul tűrik, ha beleesznek a kajájukba: egy 10-es skálán, ahol az 1 a „nem nagy ügy”, a 10-es pedig a „teljesen elfogadhatatlan”, a válaszadók átlagosan 8,4 pontot adtak arra a kérdésre, zavarná-e őket, ha a futár megdézsmálná az ételüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top