Gyerekkorunkban próbálták lenyomni a torkunkon, most pedig már nagyra értékeljük a finom formában érkező vitamint! Ez a könnyed mediterrán saláta friss, szupergyorsan elkészül, és tele van A-vitaminnal – mindenképpen érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 300 g sárgarépa meghámozva és durván reszelve
- 4 ek. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1/2 tk. köménymag
- 1/2 tk. füstölt édes paprika
- 3/4 tk. harissa (csípős paszta)
- 1/2 tk. cukor
- 3 ek. citromlé
- 2 ek. petrezselyemlevél
- 2 ek. friss mentalevél durvára vágva
- 100 g feta apróra morzsolva
Elkészítés:
1. Egy kisebb serpenyőben hevítsünk olívaolajat, süssük meg rajta a fokhagymát, majd szórjuk bele a köménymagot, a paprikát, keverjük bele a cukrot és a harissát. Vegyük le a tűzről a serpenyőt, adjunk hozzá citromlevet és egy csipet sót.
2. Keverjük bele a répát, adjuk hozzá a friss fűszereket! Szórjuk meg a morzsolt fetasajttal!