Gyors, egyszerű és nagyon finom sütemény, amivel a gyerkőcök és magunk számára is megédesíthetjük a hétköznapokat.
Egyszerű banános torta
Hozzávalók:
9-12 főre
- 2 közepes, túlérett banán
- fél csésze barna cukor
- 1/3 csésze növényi olaj vagy olvadt vaj
- 2 tojás
- fél csésze darált mandula
- 1/3 csésze almaszósz
- 1/4 csésze tej
- 3/4 tk. szódabikarbóna
- 3/4 tk. sütőpor
- fél tk. só
- másfél csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek. mák
- 3 ek. napraforgómag
- fél csésze dió
- 50 g étcsoki megolvasztva
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy magas falú tepsit, melyet sütőpapírral boríts be, és vékonyan kenj meg vajjal vagy olajjal.
- Egy villával nyomkodd pürésre a banánokat, majd keverd hozzájuk a cukrot, az olajat vagy vajat, a tojást, a mandulát, az almaszószt és a tejet. Keverd jól össze.
- Ezután jöhet hozzá a só, a szódabikarbóna, a sütőpor, a mák és a liszt. Alaposan keverd össze.
- A tésztát öntsd a formába, oszlasd el, majd szórd meg a napraforgómaggal és a dióval. 35-40 percig süsd, végül pedig csorgasd rá az olvasztott csokit. Jó étvágyat hozzá!