A nyár legkellemesebb illata a levendula, amit süteményekbe is könnyedén becsempészhetünk. Citrusokkal kiegészítve pedig pompásan friss, ízletes omlós kekszet süthetünk a segítségével. Mutatunk egy kihagyhatatlan receptet!
Levendulás-citromos omlós keksz
Hozzávalók:
15 darabhoz
- másfél ek. szárított levendula
- fél tk. citromkivonat
- 1/4 tk. mandulakivonat
- egy citrom reszelt héja
- 3/4 csésze kókuszolaj
- 2 csésze liszt (lehet gluténmentes is)
- 1/4 csésze cukor
- 1/4 tk. só
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Készíts elő egy tepsit: borítsd be sütőpapírral, és kend meg kókuszolajjal.
- Aprítógépben daráld liszt állagúra a szárított levendulát, majd add hozzá a cukrot is.
- Ha már teljesen finom állagú, keverd hozzá a lisztet és a sót. Ezután jöhet a citromhéj, majd a nedves hozzávalók: az olaj és a kivonatok.
- Kapard ki a tésztát, gyúrd össze, és formázz belőle korongokat.
- 15-17 percig süsd. Hagyd kihűlni, és szórd meg levendulával, porcukorral.