Ezt az isteni édesburgonyás pizzát neked is ki kell próbálnod!

nlc | 2019. Augusztus 20.
A cukkini- vagy a karfiolpizza után most egy újabb pszeudopizza-recept következik, ezúttal édesburgonyával!

Az egészségesétkezés-forradalom óta tudjuk, hogy pizzatésztát nem csak lisztből gyúrhatunk. Kedvenc ételünk készülhet gluténmentesen, vegán módra is, például sütőtökből, cukkiniből vagy éppen karfiolból. A most következő recept alapján pedig édesburgonyából süthetünk mennyei pizzát. Íme:

Édesburgonyapizza

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt 200 fokra melegítsd elő, és tegyél oda főni egy nagy edényben vizet.
  2. A megpucolt, felszeletelt édesburgonyát főzd meg puhára, nagyjából 20 perc alatt.
  3. Öntsd le a burgonyáról a vizet, és egy villával nyomkodd pépesre. Keverd hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszert és a sót. A kezeddel gyúrd össze, míg végül olyan nem lesz, mint egy narancssárga pizzatészta.
  4. Nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd egy vékonyan kiolajozott sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsd.
  5. Ha eléggé megpirult a széle, vedd ki a sütőből, kend meg a pizzaszósszal, szórd rá a sajtot és a feltéteket. Tedd vissza további 5-10 percre, amíg a sajt megolvad. Jó étvágyat hozzá!

Popsugar

Exit mobile version