Nem akarod túlzásba vinni a hétköznapi főzőcskét, mégis villantanál valami finommal? Akkor készítsd el a franciák nyitott pitéjét, a galette-et – ezúttal friss kukoricával és cukkinivel!
Kukoricás-cukkinis galette kecskesajttal
Hozzávalók:
- 1 ek. olívaolaj
- 1 hagyma felkarikázva
- 1 közepes cukkini felkockázva
- só, bors
- 2 csésze friss kukoricaszem (3-4 cső kukorica)
- 2 tk. friss kakukkfű
- 85 g kecskesajt
- 1 fagyasztott pitetészta
- egy kis liszt
- 1 tk. dijoni mustár
Elkészítés:
- Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben. Puhítsd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a cukkinit. Sózd, borsozd és süsd 4-5 percig, majd vedd le a tűzről.
- Add a zöldségekhez a kukoricát és a kakukkfüvet, és az egészet hagyd hűlni egy kicsit.
- A sütőt 200 fokra melegítsd elő, és készíts elő egy sütőpapírral borított tepsit.
- Ha a zöldségek kihűltek, morzsold hozzájuk a sajtot. Ízlés szerint sózd, borsozd tovább.
- A pitetésztát nyújtsd ki egy kicsit meglisztezett deszkán. Kend meg a mustárral, majd oszlasd el a tölteléket a közepén. Végül a széleket hajtsd fel, hogy összetartsák a pitét, de a közepe nyitott maradjon.
- 30-40 percig süsd, majd 5-10 percig hagyd hűlni, mielőtt felvágnád. Jó étvágyat hozzá!