Az elronthatatlan és szuperegyszerű desszertek királynője ez a kevert almás sütemény. Reggelire, tízóraira, uzsonnára is tökéletes választás. És hogy még egyszerűbb legyen, a méregetést is megspórolhatod, hiszen mindössze egy 2,5 decis pohárra vagy bögrére lesz szükséged a hozzávalók összeállításához. Ideális vendégváró, hiszen a sütéssel együtt is kevesebb, mint egy óra alatt elkészülhet. Íme a legfinomabb almás süti receptje.
Hozzávalók a kevert almás sütemény receptjéhez
- 2,5 bögre liszt
- 1,5 bögre kockára vágott alma
- 1,5 bögre barna cukor
- 1 bögre görög joghurt
- 1/3 bögre kókuszolaj
- 1/2 bögre cukor
- 1 tojás
- 1 ek vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk vaníliaaroma
- csipet só
Ilyen egyszerű elkészíteni a kevert almás süteményt
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy közepes, magasabb falú tepsit.
Keverőtálba mérd ki a lisztet. Add hozzá a barna cukrot, a sütőport, a fahéjat, a sót. Jól keverd el, majd öntsd a tésztához az olajat, a joghurtot. Keverd hozzá a tojást és a vaníliaaromát, végül a felkockázott almát.
Öntsd az egyszerű őszi almás sütemény tésztáját a tepsibe. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a fahéjat és a kristálycukrot. Locsold meg a keverékkel az almás tésztát.
Az almás süteményt told a forró sütőbe, és 45 perc alatt süsd készre. A legfinomabb melegen fogyasztva.
Próbálj ki más almás süteményeket is az NLCafé receptjeiből
- Őszi almás sütemény – gyors, puha és abbahagyhatatlan
- 3 mennyei almás sütemény az őszi hétköznapokra
- Az 5 legfinomabb almás sütemény kipróbált receptje
- Almás-diós sütemény muffinformában készítve
Fotók: Pinterest