A londoni Bompass & Parr dizájnstúdió a német Aerogelex laboratúrium tudósainak segítségével alkotta meg a világ legkönnyebb desszertjét.
Munkájuk során a létező legkönnyebb szilárd anyag, az aerogél tulajdonságait vették alapul. Az aerogélek különféle alapanyagokból készülhetnek, a dizájnerek és a tudósok ezúttal a tojásfehérjében található albuminoidokra összpontosítottak.
Először is egy tojásfehérje hidrogélt készítettek, ezt formába öntötték, majd kalcium-kloridos vízfürdőbe merítették. A habcsókgélben levő folyadékot cseppfolyós szén-dioxidra cserélték, amely speciális eljárás útján gázzá alakítható át. Végül a gázt eltávolították a végtermékből, csak az eredeti gél vázát hagyva hátra. A végeredmény egy habcsókszerű desszert lett, amely 96 százalék levegőt tartalmaz és csupán egy grammot nyom.
A nyalánkságot október végén a Szaúd-Arábiában megrendezett Creativity Season kiállításon mutatták be.