Gasztro

Folyamatosan piálniuk kell a munkahelyükön, nem bírják tovább a munkások

Jóformán részegnek kell lenniük munka közben, panaszt tettek.

Egymás után panaszkodnak a Pernod Ricard nevű francia, szeszesitalokat gyártó cég alkalmazottai arra, hogy a munkahelyükön folyamatosan alkoholfogyasztásra kényszerítik őket. Egy korábbi dolgozó azt állítja, napi tizenkét pohár ánizslikőrt kellett magába döntenie, emiatt rendszeresen részegen volt kénytelen hazavezetni. Van, aki három napon át tartó, folyamatos ivászatokról számolt be. 

A kép illusztráció! (iStock)

A rendszeres piálásra megbeszélések után, ebédidőben, esténként, sőt az ügyfelek jelenlétében is sor került, vagyis jóformán folyamatosan ittak az alkalmazottak. A buliban pedig érdemes benne lenni, mert „ilyen a cég kultúrája, ha nemet mondasz, nem nézik jó szemmel” – mondta egy alkalmazott.

Az ügy azután került nyilvánosságra, hogy a cég egyik beosztottja szeptemberben bírósághoz fordult, mondván, beteg lett a túl sok alkoholtól. A Pernod Ricard szóvivője szerint a beosztottak maguk döntöttek arról, hogy inni akarnak-e, és ha igen, mennyit. „Senki sem utasította vagy biztatta őket erre” – közölte a cég. 

(Guardian via 444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top