A tiramisu tipikus nyári édesség – talán azért, mert a napsütötte Itáliából érkezett hozzánk, de az is lehet, hogy ennél sokkal prózaibb a magyarázat: sütés nélkül készül, így nyáron nem melegítjük vele tovább a sütőt. Ettől függetlenül egyáltalán nem tilos télen sem tiramisut enni, sőt a szívünk mélyén tökéletesen megértünk mindenkit, aki erre a finom, krémes-kávés édességre vágyik.
Most egy szokatlan változatát mutatjuk a tiramisunak. Az íze egészen olyan, mint az eredetié (ami nem csoda, hiszen lényegében ugyanazokból a hozzávalókból készül), a bonbon formától pedig egészen eredeti lesz.
Aki szereti a tiramisut, és nem veti meg a bonbonokat sem, annak akár ajándékba is adhatod, de a legjobb, ha először magadnak készíted el! Csak pár hozzávalóra és néhány egyszerű műveletre lesz szükséged, a végeredmény mégis pazar – egy dologra vigyázz: gyorsan fogy!
Tiramisu bonbon
Hozzávalók
- 120 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 kis pohár kávé (ha gyerekek is esznek belőle, legyen koffeinmentes!)
- pár ek. keserű kakaópor a forgatáshoz
Elkészítés
- A babapiskótát késes aprítóban őröld porrá, a mascarponét pedig egy robotgéppel keverd el a porcukorral (ehhez pár perc elegendő, nem kell hosszan habosítanod!)
- Forgasd bele az aprított babapiskótát a mascarponébe, majd több részletben dolgozd hozzá a kihűlt kávét. Nem biztos, hogy az egészre szükség lesz, ezért jobb, ha nem zuttyintod bele egyszerre.
- Amikor könnyen formázható állagot kap, tedd a mélyhűtőbe 15 percre.
- Kerekíts belőle kis golyókat, hempergesd meg cukrozatlan kakaóban, és tedd egy szép tálra vagy csinos papírdobozba.
- Tárold hűtőben, amíg nem kerül terítékre.