Gasztro

Tiramisubonbon, ha egy falat is elég

Persze nem lesz elég, de jó tudni, hogy a tiramisu nemcsak rétegezve jó, hanem gömbölygetve is.

A tiramisu tipikus nyári édesség – talán azért, mert a napsütötte Itáliából érkezett hozzánk, de az is lehet, hogy ennél sokkal prózaibb a magyarázat: sütés nélkül készül, így nyáron nem melegítjük vele tovább a sütőt. Ettől függetlenül egyáltalán nem tilos télen sem tiramisut enni, sőt a szívünk mélyén tökéletesen megértünk mindenkit, aki erre a finom, krémes-kávés édességre vágyik.

Jól behűtve az igazi (Fotó: iStock)

Most egy szokatlan változatát mutatjuk a tiramisunak. Az íze egészen olyan, mint az eredetié (ami nem csoda, hiszen lényegében ugyanazokból a hozzávalókból készül), a bonbon formától pedig egészen eredeti lesz.

Aki szereti a tiramisut, és nem veti meg a bonbonokat sem, annak akár ajándékba is adhatod, de a legjobb, ha először magadnak készíted el! Csak pár hozzávalóra és néhány egyszerű műveletre lesz szükséged, a végeredmény mégis pazar – egy dologra vigyázz: gyorsan fogy!

Tiramisu bonbon

Hozzávalók

  • 120 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 1 kis pohár kávé (ha gyerekek is esznek belőle, legyen koffeinmentes!) 
  • pár ek. keserű kakaópor a forgatáshoz

Elkészítés

  1. A babapiskótát késes aprítóban őröld porrá, a mascarponét pedig egy robotgéppel keverd el a porcukorral (ehhez pár perc elegendő, nem kell hosszan habosítanod!)
  2. Forgasd bele az aprított babapiskótát a mascarponébe, majd több részletben dolgozd hozzá a kihűlt kávét. Nem biztos, hogy az egészre szükség lesz, ezért jobb, ha nem zuttyintod bele egyszerre.
  3. Amikor könnyen formázható állagot kap, tedd a mélyhűtőbe 15 percre.
  4. Kerekíts belőle kis golyókat, hempergesd meg cukrozatlan kakaóban, és tedd egy szép tálra vagy csinos papírdobozba. 
  5. Tárold hűtőben, amíg nem kerül terítékre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top