Gasztro

Tragédia: elhunyt a sztárséf

Jamie Oliver meghatódva emlékezett meg a népszerű séfről.

59 éves korában, kedden elhunyt Gary Rhodes sztárséf, írja a BBC nyomán a 24.hu. „Gary fantasztikus szakács és hihetetlen nagykövet volt a brit konyha főnökeként, fiatal szakácsként óriási inspirációt adott nekem. Újraképzelte a modern brit ételeket, eleganciával és szórakoztatással. Pihenj békében, séf!” – búcsúzott tőle Instagramján Jamie Oliver.

Getty Images

A Rhodes család mélységes szomorúsággal jelenti be a szeretett férj, apa és testvér, Gary Rhodes távozását. A család szeretne köszönetet mondani mindenkinek a támogatásáért, és arra kérni mindenkit, hogy hagyják őket békében gyászolni ezekben az időkben” – olvasható a család által kiadott közleményben.

Gary Rhodes 1960-ban, Londonban született, később a Thanet Műszaki Főiskolán tanult. Első szakmai munkáját az amszterdami Hiltonban kapta, itt kezdett kísérletezni a nouvelle cousine francia gasztronómiai irányzattal, melyre a kisebb, de minőségi adagok jellemzők, valamint nagyobb hangsúlyt fektet a tálalás esztétikumára.

Első éttermét 1997-ben nyitotta meg, de a legtöbben tévés szerepléseikor ismerték meg. Feltűnt a szintén sztárséf Gordon Ramsay műsoraiban, az Amerikai mesterszakácsban és A pokol konyhájában is, később pedig saját műsort is indított Rhodes Around Britain címen. 2006-ban a Brit Birodalom Érdemrendjével tüntették ki.

Jamie Oliver is írt róla:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top