Gasztro

Három Michelin-csillagos étterem égett porig egy tűzvészben

Leégett egy három Michelin-csillagos étterem vasárnapra virradóra Németországban.

A fekete-erdői tűzvészben senki sem sérült meg, de a baiersbronni Schwarzwaldstube vendéglő teljesen megsemmisült. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, amelyet 150 tűzoltó is csak több mint öt óra alatt tudott eloltani.

A három Michelin-csillagos étterem a Traube Tonbach szállodakomplexum legrégebbi, 230 éves favázas épületében helyezkedett el. A telt házas szálloda legtöbb vendégét nem érintette a tűzvész, de egy vendégház 63 lakójának a füst miatt átmeneti időre el kellett hagynia szállását.

Az ínyencek zarándokhelye volt

A Schwarzwaldstube csaknem három évtizede, még Harald Wohlfahrt séf vezetése alatt vált híressé és nyerte el a rangos étteremkalauztól kapható legtöbb csillagot, amelyet a vendéglő a 2017-es konyhafőnökváltás után is megőrzött. Wohlfahrt keze alól került ki a jelenlegi németországi sztárséfek nagy része.

A Schwarzwaldstube beltere 2011-ben (Fotó: Thomas Kienzle / AFP)

Harald Wohlfahrt 2017-ben összeveszett munkaadójával és felmondott, a Schwarzwaldstube azonban az új séf, Torsten Michel vezetése alatt is megőrizte csillagait, sőt a konyhafőnök a maximálisan kapható 20 pontból 19,5 ponttal szerepel egy másik étteremkalauz, a Gault&Millau idei németországi kiadásában, és ezzel a legjobb német séfek exkluzív klubjához tartozik.

A fekete-erdői Baiersbronn a németországi ínyencek egyik fő zarándokhelye, a Schwarzwaldstubén kívül ugyanis 3 Michelin-csillaggal rendelkezik az ottani Hotel Bareiss konyhája is, és egy-egy csillaga van a Traube Tonbach szálloda Köhlerstube nevű vendéglőjének és a Schlossberg étteremnek is.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top