Gasztro

Mégsem ölt a Michelin-csillagos séf étele

Veszélyes lehet a gomba, de nem úgy.

Igazságügyi orvosszakértők vizsgálata nyomán kiderült, nem Bernd Knöller gombaétele miatt halt meg egy vendég Valenciában.

A német Michelin-csillagos séf ugyanis a spanyolországi Riff étteremben dolgozik, ahol tavaly februárban sok vendég rosszul lett vacsora után – egy negyvenhat éves nőt pedig már az orvosok sem tudtak megmenteni. Sokáig a kucsmagombából készült fogásra gyanakodott mindenki (az étel egyébként egy hatvanezer forintnak megfelelő összegbe kerülő menü része volt).

Az éttermet bezárták a nyomozás lezárásáig, Knöller pedig azt nyilatkozta, ez a gombafajta csak akkor mérgez, ha nyersen fogyasztják – ettől függetlenül persze érthető módon nem aludt nyugodtan.

A szakértői vizsgálatok végül arra jutottak, hogy a halálesetnek nem lehetett ez a közvetlen oka (a nő örökletes betegségben szenvedett), így a séfet sem gyanúsítják gondatlanságból elkövetett emberöléssel.

Ettől függetlenül azonban a hely azóta sem tért magához, a foglalások száma jelentősen visszaesett, pedig azóta nem főznek vadon termő gombából.

Forrás: Bild

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top