Andrea Tranchero, a Barilla olasz séfje elárulta a trükköt, amellyel bárki úgy tálalhatja a spagettit, mint a profik az étteremben. Ráadásul az egész sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.
A Michelin-csillagos éttermeket is megjárt séf a Barilla’s Masters of Pasta pop-up étteremben mutatta meg a technikát a melbourne-i Australian Open teniszversenyen.
Nincs másra szükséged, csak egy merőkanálra és egy nagy méretű húsforgató villára (vagy egy nagy csipeszre), utána pillanatok alatt elkészítheted a tökéletes spagettitekercseket.
- Tekerj fel egy adag spagettit a merőkanálban. Ne rakj rá túl sok tésztát, mert le fog esni.
- Tekerd addig a merőkanálban, amíg a spagetti kis tésztatornyot formáz.
- Óvatosan csúsztasd merőkanálból a tésztát a tányérra.
- Végül egy óvatos tekeréssel húzd ki a spagettihalomból a villát. Ez a legtrükkösebb rész, de nem ördöngösség.
Az így tálalt spagetti nemcsak nagyon jól mutat a tányéron, de a szósz sem csapódik mindenfelé.
(Kiemelt kép: Instagram/Barilla Australia)