Gasztro

Lehet, hogy eddig rosszul etted a fish and chipset

Bizarr teóriával állt elő egy kommentelő.

Grace Dent, a Guardian étteremkritikusa legutóbb az angliai Penrith egyik fish&chipsező helyéről írt.

Cikkében nagyon dicsérte az Angel Lane Chippie nevű éttermet, és arról áradozott, milyen finom a halon a panír.

A Twitteren hozzászólt a témához egy felhasználó, akinek elég bizarr elképzelése van a fish & chips fogyasztásáról. Őszintén rácsodálkozott, hogy egyesek megeszik a hal bundáját.

Szerinte a panír csak arra való, hogy megvédje a hal húsát sütés közben. Fogyasztás előtt a bundát le kell szedni, eldobni, csak azután lehet nekifogni a halhoz. „Ha halat vagy zöldséget sütsz sóbundában, azt is megeszed?” – tette fel a kérdést.

A vélemény kiverte a biztosítékot a kommentelők között. Volt, aki azt kérdezte: „És mit csinálsz a szendviccsel? Kidobod a belőle a kenyeret?” Más egyszerűen csak azt írta, milyen szörnyeteg lehet az, aki nem eszi meg a hal bundáját?

A különös teóriára egyébként az lehet a magyarázat, hogy eredetileg a panírozás tényleg csak egy konyhai eljárás volt, de aztán az étel részévé vált.

(Daily Star)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top