A két Michelin-csillagos sztárséf, Sat Bains egy interjúban elmondta, miért készíti az emberek többsége rosszul a ragukat, például a bolognait.
A legnagyobb hiba az idő: egy rendes ragu elkészítése 3-4 óráig tart, nem lehet megcsinálni 20 perc alatt. A másik fontos tanács, hogy a víz a ragu ellensége, ezért hogy igazán ízletes legyen, ki kell vonni a főzéssel-sütéssel az alapanyagokban lévő nedvességet.
Az egész a hús karamellizálásával kezdődik: amikor kezd ropogósra sülni, az azt jelenti, hogy távozott belőle a nedvesség. Ha egy picit leragad, az a legjobb, sokkal ízesebb lesz, persze nem kell leégetni, de legyen szép aranybarna színe.
Hasonló elv szerint kell száműzni a nedvességet a hagymából és a zöldségekből is, a végeredmény pedig egy gazdag ízvilágú bolognai ragu lesz.
És még egy tipp: spagetti helyett tálald tagliatellével, mert a szósz sokkal jobban bevonja a szélesebb tésztát.