Gasztro

Karanténkonyhában főz az olasz sztárséf

Minden este, magyar idő szerint 20 órakor főz egy komplett vacsorát Massimo Bottura.

Karanténkonyha címmel indított élő műsort Beverly Hillsből Instagram-oldalán Massimo Bottura olasz sztárséf.

Vigyázzatok magatokra! Mossatok kezet, mindig mossatok kezet!” – üzente közönségének a Kitchen Quarantine első élő közvetítése után Bottura, akinek éttermei a világ legjobbjai között szerepelnek.

Massimo Bottura

Massimo Bottura (Fotó: Pier Marco Tacca/Getty Images)

A The Hollywood Reporter cikke szerint Bottura már számos karitatív akcióval hívta fel magára a figyelmet. 2012-ben, a tragikus olaszországi földrengés után segített megszervezni, hogy a romba dőlt térségből a világ séfjei felvásárolják a sajtokat, és így ne vesszenek kárba. Bottura az éhezés felszámolásán is dolgozik Robert De Niróval együttműködve.

A sztárséf legismertebb étterme a modenai Osteria Francescana, de két Gucci Osterias-étterme is van, az eredeti Firenzében és egy új Beverly Hillsben.

Bottura szombaton indította el Karanténkonyha-sorozatát, amelyet minden este – magyar idő szerint 20 órakor – közvetít Instagramján. A séf élőben főz egy komplett vacsorát azokból a dolgokból, amelyek a hűtőjében vannak.

„Ez nem főzőműsor. Csak részei akarunk lenni a világnak” – magyarázta a közösségi médián Bottura.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top