Gasztro

Ropogós, vajas kifli házilag

Itt az idő otthon készíteni a reggelire, vacsorára szánt pékárut. Íme egy tökéletes, illatos kifli receptje.
kifli házilag ropogós

Soha nem volt még ekkora kereslet a házilag készíthető pékáruk, péksütemények iránt, mint most. Jeligénkké vált a „maradj otthon”, így ha megtehetjük, még az orrunkat se dugjuk ki otthonról, nem csoda, hogy vadásszuk a bevált és lehetőleg egyszerű recepteket. 

Mivel még mindig a forró kakaóval tálalt vajas kifli a világ egyik legfinomabb reggelije, ma egy fantasztikus kifli receptjét mutatjuk meg. Bloggerünk gyerekzsúrra készítette, és sajttal bolondította meg, de ez utóbbi elhagyható. A recept alapján 24 kifli készült, de lehet a mennyiségeket felezni.

Minimum egy órát kell hűtőben (!), tehát hideg helyen keleszteni, de ha este begyúrod, és csak reggel sütöd ki, úgy is tökéletes. A sütési folyamat mindössze húsz perc és lenyűgözheted a családot a friss, illatos, vajas kiflivel. Már csak a kakaót kell elkészíteni.

A recept az Álom, Íz, Világ blogon olvasható, ide kattintva

Ha ez a recept tetszett, válogass még több gyorsan elkészíthető étel közül: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top