Gasztro

Pofonegyszerű bögrés-kutyulós kenyér

Ez az egyszerű recept jól jöhet, ha már nem kapsz kenyeret a péknél.

Ez tényleg egy kutyulós és nagyon egyszerű kenyérrecept, amit bárki elkészíthet otthon, ha esetleg a boltban nem kapna már kenyeret.

Nem kell dagasztani, csak fakanállal vagy villával összekeverni, egy éjszakára – 10-12 órára – kint felejteni a konyhapulton, aztán formázzuk, csavarjuk, és már mehet is a sütőbe.

Ez tulajdonképpen a svájciak gyökérkenyere, egy lyukacsos, nagyon ízletes, leginkább a ciabattához hasonló kenyérféle. Az éjszakai kelesztésnek köszönhetően hasonlóan működik, mintha kovászt készítenénk a kenyérhez, de itt tulajdonképpen a kenyértészta maga a kovász.

Hozzávalók

(2,5 deciliteres bögrével)

  • 5 bögre fehér finomliszt
  • 4 dkg friss élesztő vagy 9 gramm szárított élesztő (egy 7 grammos csomag + hozzá egy teáskanálnyi)
  • 2 bögre víz (5 dl)
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 csapott teáskanál só

A bögrés-kutyulós kenyér elkészítését elolvashatod a Rupáner-konyha blogon.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top