Ahhoz, hogy újra puhává varázsoljuk a kiszáradt kenyeret, nem kell más, mint egy csap és egy sütő. Ez utóbbit melegítsük elő 150 fokra, majd a kenyeret tegyük egy pillanatra a folyó csap alá, és hagyjuk a sütőben 10-12 percig, hogy visszanyerje frissességét. Amikor a kenyér belseje eléri a 60 fokot, a kéreg újra ropogóssá válik.
A kenyér kiszáradását egyébként a lisztben lévő keményítő nedvességtartalmának csökkenése idézi elő. Ezt a folyamatot a hideg gyorsítja, így lehetőség szerint ne tároljuk hűtőben a kenyeret, mert hamarabb elveszíti frissességét.
Süss kenyeret otthon!
- Pofonegyszerű házi tönkölykenyér lelkiismeret-furdalás nélkül
- Kovászos kenyér recept, ha nincs élesztő
- Pofonegyszerű bögrés-kutyulós kenyér
Kiemelt kép: illusztráció, iStock