Rupáner-konyhája egy zseniális kombinációt hozott nektek: meggy+mák+ARANYGALUSKA.
Aki szereti egyiket vagy másikat, a hármat együtt egészen biztosan imádni fogja. Önmagában is megállja a helyét, egy vaníliás öntettel pedig pláne.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy nagy adaghoz:
– öt és fél bögre liszt (70 dkg)
– fél bögre cukor (8 dkg)
– 1 csomag szárított élesztő (7 g)
– 1 kocka (10 dkg!!!) puha vaj
– 1 csipet só
– 1 bögre langyos tej (két és fél dl)
– 4 tojás
A mákos töltelékhez:
– másfél bögre mák (kb. 15 dkg)
– háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
– 5 dkg olvasztott vaj
– 30-40 dkg meggy
A vaníliaöntethez:
– 1 csomag vaníliás pudingpor
– 4 bögre tej (1 liter)
– 5 evőkanál cukor
Ezekből tulajdonképpen híg pudingot főzünk, a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint.
A receptért pedig kattintsatok Rupáner-konyhájára a Caféblogon.
(Kiemelt kép: Rupáner-konyhája)