Bár az önkéntes házi karantén miatt valószínűleg mindenkinek több ideje van, mégis munka közben jobban esik egy olyan ebéd, amivel nem kell sokat foglalkozni, emellett pedig az sem elhanyagolható, hogy nem kell felvásárolni hozzá a fél boltot. Anyukám savanyúságot készített a napokban, és megmaradt egy fél lilakáposzta, ami felhasználásra várt. Ihletet adott, hogy ebédet készítsek belőle. Tehát, baconbe tekert csirkemell, párolt lilakákáposztával.
Egy kép, hogy kedvet kapj hozzá:
Hozzávalók:
- bacon
- csirkemell
- só
- bors
- 1 fél lila káposzta
- 1 tk. ecet
- 2 lila hagyma
- 2 tk. kömény
- zsír
Zsírt olvasztunk egy serpenyőben, majd beletesszük a felaprított lila hagymát. Amikor üvegesre párolódott, mehet bele a felszeletelt lila káposzta, egy kis só, az ecet és a köménymag. Alacsony lángon kb. 25-30 percig főzzük. Eközben előkészítjük a csirkemellet. Vékony szeletekre vágjuk, majd betekerjük baconnel. A tetejére mehet egy kis bors, sót viszont nem javaslok, mert a bacon egyébként is sós. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el, időközben egyszer meg kell fordítani.
Használd bátran a csirkemellet, itt van néhány tipp, hogyan:
- Csirkemellreceptek – a 4 legjobb dolog, ami a csirkével történhet
- Sajtos-tormás töltött csirkemell
- A rántott csirkén túl: 7 csirkés recept bloggereink konyhájából