Gasztro
Hirdetés

Kipróbáltuk a Mákvirág házhoz szállítós menüjét

Nehéz olyan ebédmenü házhoz-szállítót találni, amivel az egész család elégedett, de sikerült. Végre nem az unalmas, túl lisztes, túl rántásos konzerv alapanyag a hetvenes évekből, hanem valami friss, modern, és finom!

Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire vágyom majd arra, hogy ne nekem kelljen főznöm. Én ugyanis imádok főzni, bátran kijelenthetjük, hogy ez a hobbim, és úgy érzem, hogy valóban a konyhában a helyem, legalábbis akkor, ha ki szeretnék kapcsolódni, vagy valamit alaposan végig kell gondolnom.
Eddig észre se vettem, hogy annak ellenére, hogy hetente többször főzök, és békeidőben én csomagolok a férjemnek is, azért mégis több alkalommal is máshol eszem. Munkaebéd valakivel, vagy egy pizza a közeli pizzériában, hétvégén pedig vendégség.

Most, hogy már nyolc hete itthon vagyunk, kezdett terhes lenni az örökös főzés. Négyen vagyunk, négyféle igénnyel, mindenki mást szeret, máskor enne, és máshogy. Elképesztően fárasztó! Legjobbkor jött a lehetőség, hogy kipróbáljak egy ebédmenü házhoz szállító céget, a Mákvirág Éttermet.

Mákvirág étterem

Zöldséges csirkesaslik kemencés fűszeres édesburgonyával és Sertésjava Kassai módra lecsós bulgur rizottóval

Bevallom, még soha nem rendeltem ebédet házhoz. Pizzát, vagy thai kaját szoktam néha, de csak vacsorára, úgyhogy kíváncsi voltam. A férjem nem volt túl lelkes, mert ők több céget is kipróbáltak a cégnél, de egyik se élt túl egy hetet sem, a vége pedig mindig az lett, hogy vagy a közeli – napi szinten nagyon drága helyen ebédeltek, vagy hazait vitt magával.

Elspoilerezem a lényeget: alighanem megtaláltuk a megoldást ebédfronton!

Mivel fogalmam se volt, hogy mekkora és milyen adagokra számítsak, berendeltem az egész családnak egy három fogásos ebédet. Mivel az adagok szó szerint akkorák, hogy éppen csak ráférnek egy méretes tányérra, így aztán azonnal meg is volt a vacsoránk is.
Átlagos étkű családnak mondanám magunkat, a férjem informatikus, nyilván ha bányában dolgozna, akkor másképp gondolkodnék az adagokról, de úgy gondolom, hogy viszonylag kevés bányász rendel ebédet magának.

Mákvirág étterem
Megnézem
Összes kép (11)

Úgy képzeltem, hogy mindenkinek a kedvében járok, ezért négyen négyfélét kaptunk. A Mákvirág étterem weboldalán nyolcféle menü, plusz glutén és laktózmentes változat, illetve fitnesz menü közül választhattam. Minden menü kapható gyerekváltozatban is, és a legérdekesebb, hogy hétvégére is lehet rendelni.

A friss, modern, mégis a szó jó értelmében házias menü ritkaság. Most végre pont annyira roppant a zöldség, amennyire kellett, a zöld fűszer nem csak petrezselyem volt, a gyömbér friss és nem szárított, de a lencseleves pont olyan tökéletes, mint amilyennek anyukám is főzi: mustárral és sok füstölt hússal.

Mákvirág étterem

Chili con carne snidlinges tejföllel, cheddar sajt és héjában sült burgonya

Mivel már az ajánlat is nagyon tetszett, úgy voltam vele, hogy mindenki kapja azt, amit a legjobban szerethet. Ez jó ötletnek tűnik, de nem gondoltam a melegítésre.
Ha minden ételt három percig melegítünk így, akkor négyünknek a leves és a főétel átforrósítása 24 percbe telik. Mire az utolsó tányért is kivesszük a mikróból addigra az elsők kihűlnek. Ezért aztán érdemes legalább egyforma levest rendelni a család minden tagjának, azt pedig lábasban hamar el lehet intézni.
Második nap mikró helyett a sütő melegítőfunkcióját használtam, ez már jobb ötlet volt, 130 fokon tíz perc alatt kész lett az összes főétel, miközben a levest mikróztuk.
Harmadik naptól pedig csak főételt ettünk ebédre, mert bőven elég volt, a levest és a desszertet pedig meghagytuk vacsorára.
 
Nem hiszem, hogy a jövőben minden munkanapra rendelnék, viszont jó ötletnek tűnik, hogy hetente két-három napon hozatom az ebédet. Ha ez a két nap nem egymás melletti nap, akkor ráadásul a főzés öröme is megmarad nekem, és több időm jut majd valódi kikapcsolódásra, például egy nagy sétára a kutyával.

A gyerekmenük ára 1390-1490 forint, ugyanez a felnőtteknek 500 forinttal drágább. Az ebéd 8 és 13 óra között érkezik, a szállítás ingyenes. A desszertek 590-690 forintba kerülnek. Ha sajttorta, vagy valamilyen palacsinta van, azt nem szabad kihagyni!

További információ: Mákvirág étterem

Mi legyen az ebéddel?

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top