Gasztro

Isteni desszert eperrel

Ebben a csodálatos pitében a pisztáciakrém bolondítja meg az epret.

Lassan itt az eperszezon, és az epres finomságokkal sosem lehet mellélőni. Ilyen ez az isteni epres pite is, amelyben a pisztáciakrém bolondítja meg a epret. Mutatjuk a receptet!

epres-pisztáciakrémes pite

Istenien néz ki az epres-pisztáciakrémes pite (Fotó: Ízből tíz blog)

Hozzávalók (26 cm-es piteformához):

A pitetésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 100 g porcukor
  • 150 g vaj
  • 1 egész tojás
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 70 g kristálycukor
  • 125 g vaj
  • 2 közepes méretű egész tojás
  • 130 g darált pisztácia
  • csipet só
  • fél vaníliarúd kikapart magja vagy 1 teáskanál vanílikivonat
  • 50 g feldarabolt fehércsokoládé
  • 5-6 evőkanál eperlekvár (lehetőség szerint házi)

A pite tetejére:

  • 5 evőknál eperlekvár
  • 300 g friss eper

Az epres-pisztáciakrémes pite elkészítését megtalálod az Ízből tíz blogon.

További isteni epres sütik:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top