Aki kitapasztalta a kelt tészta elkészítésének titkát, rendkívül változatos ételeket készíthet belőle – írja Mohamama konyhája a Caféblogon. „A csokis-mandulás kombó igazi finomság. A melegen illatozó kalács igazán vonzó desszert lehet.” Íme a receptje:
Kelt tészta hozzávalók:
- 2 dl tej
- 7 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- ízlés szerint szeletelt mandula
Szirup hozzávalói:
- fél dl víz
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál méz.
Elkészítjük először a kelt tésztát. Ehhez a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojások sárgáját, a felfuttatott tejet és a langyos olvasztott vajat. Egyik hozzávaló se legyen hideg, ezért a tojást vegyük ki a hűtőből hamarabb.
A teljes receptet Mohamama konyháján, a Caféblogon találod.
(Kiemelt kép: Pixabay)