Gasztro

Így készíts csokis kalácsot mandulával

Mohamama konyhája segít neked! Itt a finom édesség receptje.
Csokis, mandulás kalács recept

Aki kitapasztalta a kelt tészta elkészítésének titkát, rendkívül változatos ételeket készíthet belőle – írja Mohamama konyhája a Caféblogon. „A csokis-mandulás kombó igazi finomság. A melegen illatozó kalács igazán vonzó desszert lehet.” Íme a receptje:

Kelt tészta hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 7 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • Töltelék hozzávalói:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • ízlés szerint szeletelt mandula

Szirup hozzávalói:

  • fél dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál méz.

Elkészítjük először a kelt tésztát. Ehhez a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne.  A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojások sárgáját, a felfuttatott tejet és a langyos olvasztott vajat. Egyik hozzávaló se legyen hideg, ezért a tojást vegyük ki a hűtőből hamarabb.

A teljes receptet Mohamama konyháján, a Caféblogon találod.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Még több édességre vágysz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top