A pizza frissen a legjobb, ebben mind egyetértünk, nem nagyon érdemes ezért házhoz rendelni. Ha gasztronómiai élményt akar az ember, akkor üljön be egy jó pizzériába, vagy készítse a pizzát otthon – Tamás kollégánknak hála, ezt nemrég mi is megtanultuk.
Viszont akár rendelt, akár otthon sütött pizzáról legyen szó, előfordul, hogy nem sikerül az utolsó morzsáig betermelni frissen az ételt, és kevés szomorúbb dolog van a hidegre dermedt, másnapos pizzaszeletnél. Hiába teszi be az ember a maradékot a mikróba, az már csak szánalmasan nyúlós, puha árnyéka lesz önmagának.
Kivéve! Ha ismeritek a most következő trükköt, amit a Ladbible írt meg az egyik pizzalánc receptje alapján. Szóval a mikróban melegítés állítólag működik, annyi a lényeg, hogy a szelet mellé tegyetek be egy pohár vizet is, amikor melegítitek.
Ha viszont nem ragaszkodtok a mikrózáshoz, akkor serpenyőben is élvezhetővé lehet tenni másnap a pizzát, a lényeg, hogy ne tegyetek alá semmilyen zsiradékot, hanem szárazon melegítsétek:
Ha pedig a pizzamaradékból új ételt szeretnétek készíteni, arra is találtok pár tök jó ötletet itt. Egyet mondunk: pizzalasagna…