Egy finom alaplé mindig jól jön a konyhában, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható egy csomó ételhez. A Rupáner-konyha most egy olyan zöldséges csontalaplé receptjét osztotta meg, amely nem sűrítmény, ezért nem kell órákon keresztül főzni.
Tulajdonképpen egy finom levest kell készíteni, aminek az egyik feléből lehet enni egy jót, a maradék meg mehet a fagyasztóba, hogy később bármikor bevethessük ételízesítő helyett egy krémleves, rizottó vagy mártás elkészítésénél.
Hozzávalók:
- 1,5 kg húsos csont
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg sárgarépa
- 0,25 kg fehér répa
- 0,25 kg zeller
- 1 evőkanál só
- 10-12 szem fekete bors
- 6-7 liter víz
Az egyszerű zöldséges csontalaplé elkészítését elolvashatod a Rupáner-konyha blogon.