Sokan vagyunk olyanok, akik szeretjük a belsőségeket, az előzőleg felsoroltak éppen hogy a kedvenceim. Egy jó szalontüdő, egy sült libamáj, egy resztelt máj, egy jó velős pacal, vagy vese-velő, nagyon finom ételek. A szív, talán kissé elhanyagolt e tekintetben, éttermek étlapján is keveset látunk, vagy inkább sosem.
Bár a fellendülő vendéglátás azt hangsúlyozza, hogy az állat minden része ehető, mindent fel kell dolgozni, és én is ennek vagyok a híve. Némely étterem persze előszeretettel készíti el a jófajta belsőségeket, de ezek inkább helyi specialitások, illetve ezek bizonyos éttermek jellegzetes fogásai. Pl. a kakas taréj és here pörkölt, vagy akár a böllér máj.
Hozzávalók:
Egy sertésszív, 1 fehérrépa, 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 4 ek olaj, só, bors, 1 l alaplé, 2 babérlevél, 2 tk mustár, 4 ek tejföl, víz, 4 ek cukor, citromlé.
A gombóchoz: 4 szikkadt zsemle kockára vágva, só, 20 g liszt, petrezselyem, 2 tojás.
Ha kíváncsi vagy a vadas elkészítésére is, kattints tovább Bakancs és Fakanál oldalára!