nlc.hu
Gasztro

Te hogy állsz a belsőségekkel?

Egyél belsőséget! Vadas szív – recept

Valahogy kevesebb szerep jut az étkezésünkben a belsőségeknek. Nem is szereti mindenki, megosztó ételek, a szív, a máj, a vese, a tüdő, a pacal (gyomor) a velő, sokakat még a gondolatától is kirázza a hideg.

Sokan vagyunk olyanok, akik szeretjük a belsőségeket, az előzőleg felsoroltak éppen hogy a kedvenceim. Egy jó szalontüdő, egy sült libamáj, egy resztelt máj, egy jó velős pacal, vagy vese-velő, nagyon finom ételek. A szív, talán kissé elhanyagolt e tekintetben, éttermek étlapján is keveset látunk, vagy inkább sosem.

vadas szív recept

Vadas szív recept. Illusztráció: Unsplash

Bár a fellendülő vendéglátás azt hangsúlyozza, hogy az állat minden része ehető, mindent fel kell dolgozni, és én is ennek vagyok a híve. Némely étterem persze előszeretettel készíti el a jófajta belsőségeket, de ezek inkább helyi specialitások, illetve ezek bizonyos éttermek jellegzetes fogásai. Pl. a kakas taréj és here pörkölt, vagy  akár a böllér máj.

Hozzávalók:

Egy sertésszív, 1 fehérrépa, 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 4 ek olaj, só, bors, 1 l alaplé, 2 babérlevél, 2 tk mustár, 4 ek tejföl, víz, 4 ek cukor, citromlé.

A gombóchoz: 4 szikkadt zsemle kockára vágva, só, 20 g liszt, petrezselyem, 2 tojás.

Ha kíváncsi vagy a vadas elkészítésére is, kattints tovább Bakancs és Fakanál oldalára!

További vadas receptjeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top