A Just Salad nevű étteremlánc mindenkit beelőzött azzal, hogy elsőként ők vezették be: az étlapon mostantól az ételeik karbonlábnyomát is feltüntetik, vagyis azt, hogy a menü elemeinek összeállítása és elkészítése megbecsülve mennyi üvegházhatású gáz kibocsátásával jár. Hogy mindezt megállapítsák, szakértőket kértek fel az étterem munkatársai.
Így most a Just Salad lánc munkatársai az étlapon mind feltüntetik:
- az ételek összetevőit
- a bennük található allergéneket
- a kalória mennyiségét
- és az ételek karbonlábnyomát.
Még több tudatos táplálkozás az nlc.-n:
- Ökotudatosság: anyák, akik már most a gyerekeik jövőjében gondolkodnak
- Tudatos vásárlás, tudatos háztartás: így csökkentheted a műanyagot, és óvhatod a környezetedet
- Fenntartható élelmiszertermelés, avagy mi lesz a menü 2050-ben a vasárnapi családi ebéden?