nlc.hu
Gasztro
Nem éli túl a karantént a brit pubok fele

Nem éli túl a karantént a brit pubok fele

Miközben folyik a vita arról, mikor nyissanak ki újra, a helyzet az, hogyha nem javul gyorsan a helyzet, akkor a brit pubok fele nem fogja túlélni a karantént.

Akadnak, akik sör- és étel házhoz szállításával próbálnak túlélni, és a szerencsés, parkok közelében található puboknak azt is megengedték, hogy elvitelre, műanyag pohárban sört csapoljanak, de sajnos ez is édeskevés lesz ahhoz, hogy ne legyen tömeges pub-bezárási hullám az idén. A szomorú helyzetre egy új szervezet, a brit pubok és éttermek – az ágazat évi 130 milliárd dollárt termel a gazdaságnak – megmentésére létrehozott kampánycsoport, a Hospitality Union vezetője, Jonathan Downey hívta fel a figyelmet – írta meg az infostart.

Egy tipikus brit pub (fotó: Pixabay)

Egy tipikus brit pub (fotó: Pixabay)

A csoport elmondta, hogy az elmúlt húsz évben tízezer brit pub zárt be, és könnyen lehet, hogy idén most egyetlen év elég lesz ugyanennyi bezáráshoz. Egyelőre még nem világos, hogy a szigetországban mikortól nyithatnak ki újra a bezárt pubok és az éttermek, de az biztos, hogy minél később, annál nagyobb lesz a baj. Boris Johnson miniszterelnök korábban azt mondta, hogy július negyedike jöhet szóba, de beszéltek már július huszadikáról és huszonkettedikéről is. A skót, a walesi és az észak-ír kormányok erről maguk dönthetnek, így elképzelhető, hogy ott már lesz a menetrend, mint például Londonban. Downey szerint az a legfőbb baj, hogy az éjszakai élet szereplői nagyon alacsony haszonkulccsal dolgoznak, és ez vezethet majd a tömeges bezárásokhoz. A brit kormány szeretné, ha a kétméteres biztonsági távolság a vendéglátóhelyeken a nyitás után egy méterre csökkenhetne, így nem a korábbi forgalmom 40, hanem akár a 75%-ának elérésére is lenne lehetőség.

Történetek a brit pubok világából az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top