Végre elérkezett a csöves kukorica szezonja, a konzerv helyett végre ehetünk főtt kukoricát! A kukorica helyes megfőzésére mindenkinek van egy jó tippje a nagymamától a zöldségesig, ám tapasztalat, hogy nem mindegyik válik be. Persze nemcsak a főzéstől, a kukorica minőségétől is függ, hogy az eredmény valóban ropogós és zamatos lesz-e. Mégis mi a titka a tökéletes főtt kukoricának?
A zsenge vajas kukorica elkészítése az „egyszerű, mégis nagyszerű” elve alapján történik: a kukoricacsöveket forró vízben 5-10 perc alatt főzzük puhára. Aki vajjal szereti, tehet rá egy-egy evőkanállal, és ízlés szerint sózhatja a kukoricát.
Ám ahhoz, hogy a kukorica igazán puha, mégis roppanós legyen, a főzésében kell keresnünk a kulcsot. A titkos összetevő, mely mennyei csemegévé varázsolja a kukoricát, nem más, mint a tej. Semmi extra vaj, semmi extra cukor, a tej és a víz kombinációja a trükk, amitől még finomabb lesz a főtt kukoricánk. A tej ugyanis lédússágot ad a kukoricának, és az édes ízét is jobban kihozza. Négy cső kukoricához adjunk:
- egy liter tejet,
- annyi vizet, ami ellepi a kukoricákat,
- egy teáskanál sót.
Miután készre főtt 5-8 perc alatt a köretünk, készítsünk fokhagymás vajat hozzá. Ehhez szükségünk lesz:
- annyi evőkanál vajra, amennyi kukoricánk van,
- egy nagyobb szem fokhagymára,
- friss petrezselyemre,
- némi sóra ízlés szerint.
Vacsorára vagy ebédre köretnek a legjobb és a legegyszerűbben elkészíthető választás nyáron!