nlc.hu
Gasztro

Grillpác

Ez a legegyszerűbb és legfinomabb grillpác a világon

A jó grillezés nagy titka a grillpácban rejlik, ha ezt a receptet használod, garantált lesz a siker.

A grillezett húsokhoz és zöldségekhez is használd bátran a következő grillpác receptet, biztos lehetsz benne, hogy az egész társaság megnyalja mind a tíz ujját utána. Egy kevés előkészület szükséges hozzá, az a legjobb, ha egy teljes éjszakát áll a pácban a hús és zöldség, hogy alaposan átjárják az ízek.

Amilyen zseniális, olyan egyszerű ez a grillpác recept, és természetesen úgy alakíthatod, ahogy kedved tartja – illetve ahogy a húsok megkívánják. Ha sertéshúst grillezel, akkor ahhoz például remekül megy a rozmaring, a bárányhoz a majoranna, a halhoz a kakukkfű, a marhához a babérlevél, a szárnyasokhoz pedig mehet a koriander. Az alap páchoz bármilyen fűszert adsz még, az csak gazdagítja az ízeket, és ínycsiklandó grill húsokat, zöldségeket kapsz belőle.

Ez a legjobb grillpác zöldségekhez és húsokhoz

Készíts grillpácot házilag! (Kép: Unsplash)

A kulcs a vajban van

Minden sokkal jobb vajjal. Ha valamilyen ételnél rákérdezel, mitől volt olyan finom, biztos az lesz a válasz, hogy vajjal készült. Ennek a grillpácnak is a vaj a titka, minden más csak adalék.

Hozzávalók:

  • 250 gramm vaj (illetve a hús és zöldség mennyiségétől függően több is lehet)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Most jön a trükkös rész, ugyanis nemcsak arról van szó, hogy olvasztott vajba tesszük a fűszereket, hanem meg fogjuk főzni a vajat. Egy lábasban kis lángon addig főzzük, amíg aranybarna nem lesz a vaj, ettől kapja meg a grillpác azt a különleges ízt, amire szükségünk van a grillezéshez. Amikor már szépen megbarnult a vaj, beledobjuk a többi hozzávalót, keverünk rajta kettőt, és már kész is van a pác. Tálba rakjuk a húsokat, zöldségeket, nyakon öntjük a langyosra hűlt páccal, alaposan átmasszírozzuk, és lefedve egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Sütés előtt még átforgatjuk benne a sütnivalókat. Felolvasztva a maradék páccal sütés közben is lehet kenegetni a húst, zöldséget, úgy még finomabb lesz.

Via

A grillezés után jöhet az édesség!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top