Gasztro

Ezzel az egyszerű trükkel könnyek nélkül pucolhatsz hagymát

A hagymapucolás sokunk számára a leggyűlöletesebb művelet a konyhában, ám most itt egy trükk, ami sokkal elviselhetőbbé teszi ezt a munkát, és már könnyek nélkül pucolhatsz.

A magyar gasztronómiában a konyha elengedhetetlen kellék, gyakorlatilag lehetetlen úgy magyaros ételeket főzni, hogy a hagyma ne jöjjön előbb-utóbb (na jó, biztosan előbb) szembe, és ez így van jól. Azonban a hagymával való munka már sok kényelmetlenséggel jár, gondolván itt elsősorban arra, hogy sok esetben alaposan megkönnyezteti az embert. Egy kanadai férfi azonban olyan trükköt mutatott az Instagram oldalán, amivel ez a kellemetlen hatás könnyedén kiiktatható – szúrta ki a 24.hu.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@james_rembo által megosztott bejegyzés,

A „recept” egyszerű. Előbb le kell vágni a végeket, félbe kell vágni és el kell távolítani a hagyma közepét. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a pofonegyszerű trükk: egyszerűen rá kell ütni a hagymára, és a héja az ütés hatására egyben lecsúszik róla. Ennyit a könnyekről és a késsel való babrálásról, hiszen csak egy pillanat az egész. A rossz hír csak az, hogyha ezután fel kell aprítanunk a hagymát, a könnyezést mégsem úszhatjuk meg. De ne legyünk telhetetlenek!

Szuper hagymás receptek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top