nlc.hu
Gasztro

Házi fagyi gép nélkül

DIY: Készíts fagyit gép nélkül, 3 hozzávalóból!

Nyilván fagyigéppel lesz tökéletes a fagylalt, de azért mutatunk egy olyan egyszerű receptet, amivel elkészítheted a fagyit gép nélkül is otthon.

Ha nyár van, kell a fagyi. Még jobb, ha nem a boltból vesszük meg, hanem otthon készítjük, mert így legalább tudjuk mi van benne. Egy alapreceptet hoztunk nektek, amihez nem kell fagylaltgép, és amit úgy ízesíthettek, ahogy a kedvetek tartja. Nagyjából fél liter fagyi jön ki ezekből a hozzávalókból, minden gyerek nagy örömére.

DIY fagylalt két hozzávalóból

Hozzávalók:

  • 2 bögre hideg habtejszín
  • 400 gramm édesített, hideg sűrített tej
  • ½ teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

Habverővel alaposan verd fel a habtejszínt, majd óvatosan keverd össze a sűrített tejjel és a vaníliakivonattal (és minden más egyéb ízesítést is ekkor tegyél bele). Öntsd át a keveréket formákba, lehet tenni kis adagokban muffinformába például, hogy később ne kelljen az egész nagy adagból farigcsálni. A formák tetejét zárd le celofánnal, majd tedd a mélyhűtőbe minimum 6 órára. Tessék, ilyen egyszerű, hát kinek kell ide fagyigép, igaz? 

Mutatjuk, hogy készíts fagyit három hozzávalóból

Három hozzávaló kell csupán a fagyihoz (Kép: Unsplash)

Fagylalt ízek

Ha plusz ízesítést használsz a vanílián kívül, akkor készülj fel arra, hogy tovább is a mélyhűtőben kell tartani fogyasztás előtt, ezért a legjobb, ha este kevered ki a fagylaltot és másnap reggelig hagyod a fagyasztóban pihenni.

Sajttorta: Adj 200 gramm mascarponét az alapfagyihoz úgy, hogy előtte habverővel alaposan elkevered a sűrített tejjel és a vaníliával. Utána mehet a tejszínhabhoz.

Nutellás: Keverj az alapfagyihoz ½ bögre nutellát.

Fahéjas csiga: Az alapfagyihoz tegyél 3 evőkanál lágy vajat és ½ teáskanál fahéjat.

Csokis: Keverj ¾ bögre kakaóport és 100 gramm olvasztott étcsokit az alaphoz.

Kávés: Mehet az alapfagyihoz ½ bögre kakaóport és 2 evőkanál instant kávépor.

Oreos: A gyerekek imádni fogják, ha az alapfagyiba keversz 15 darab összetört Oreo kekszet.

Áfonyás: 2 bögre friss áfonyát 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével forralj fel, majd lehűtve add az alapfagyihoz. Ezt egyébként nagyjából bármilyen gyümölccsel megteheted, csak mindent vágj apró darabokra.

Még négy fagyihoz receptet itt találsz:

Mutatunk pár sós nasit is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top