nlc.hu
Gasztro

Rántott hús

Szerinted is rántott hús van a képen? Akkor bizony nagyot tévedsz!

Nem fogod kitalálni, miről készült ez a fotó...

Már nem kevesebb, mint 284 ezer ember kedvelte azt a fotót, amelyen egy rántott húsra nagyon hasonlító tárgy látható. A hipnotizáló hatású fotóra első pillantásra mindenki azt hiszi, hogy egy sajttal töltött rántott húst ábrázol, pedig az igazság ennél sokkal érdekesebb – írja a 24.hu.

Ez az ásvány úgy néz ki, mint egy rántott hús

Ez egy igazi rántott hús. Fotó: Unsplash

Gyorsan lerántjuk a leplet a titokról: a fotón szereplő dolognak semmi közze a húshoz, a tárgy nem más, mint egy ásvány, ami az elmúlt évszázadok alatt tökéletesen olyanná formálódott, mint egy szelet rántott csirkehús.

A nyilvánvalóan nem ehető kalcit a karbonátásványok családjába tartozik. 2018-ban az év ásványa címre is jelölték a fluorit és a szfalerit mellett, a címet végül a fluorit nyerte meg.

A ásvány  egy 20 éves ékszergyártóé, aki a különleges színe és formája miatt vette meg. Amelia gyakran vesz ásványokat és drágaköveket, amelyekből rendszerint ékszereket készít, de a rántotthús-ásványból alighanem nem lesz ékszer.

A lány  nem számított rá, hogy százezrek fogják kedvelni a képét, teljesen meglepte a dolog.

Ha megkívántad az igazi rántott húst

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top