nlc.hu
Gasztro
Piperade, a baszk lecsó

Piperade, a baszk lecsó

Spanyol sonkával, friss, házi tojással feledhetetlen nyári fogás a piperade, a baszk lecsó.
Piperade, a baszk lecsó

Szinte minden nemzetnek megvan a maga lecsófélesége, a piperade például népszerű étel a spanyol–francia határ mentén. Látványban a sonka kivételével hasonlít a shakshukához, a Közel-Kelet lecsójához, de az ízvilága más.

Az igazi baszk lecsóban mindenképpen kell lennie zöld paprikának, mert a kész ételnek ki kell adnia a baszk zászló színeit. Önálló zöldségételként, de köretként is finom, spanyol sonkával, friss, házi tojással feledhetetlen nyári kulináris élmény.

Hozzávalók:

  • 2-3 húsos paprika
  • 1 fej hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2-3 húsos paradicsom
  • 5 dkg sonka
  • 4 tojás
  • olívaolaj
  • késhegynyi csípős paprika
  • késhegynyi füstölt paprika
  • bazsalikom/petrezselyemzöld
  • só, bors

A baszk lecsó, a piperade elkészítését elolvashatod a Tétova ínyenc blogon.

Még több lecsó az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top