Pogácsából sosem elég, mindig és mindenhol bevethető. Sok változat viszont csak frissen az igazi, másnap már nem olyan puha és finom. Ebben a receptben a túró a garancia arra, hogy több nap után sem lesz száraz a pogácsád. Ráadásul gyorsan, pofonegyszerűen elkészíthető, és a túrós pogácsa receptjét is nagyon könnyű megjegyezni.
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 0,5 kg tehéntúró
- 0,5 kg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál só
- tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A túrót villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat és a lisztet. Jól gyúrjuk össze.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát nagyjából ujjnyi vastagra.
- Kisebb méretű szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, majd tepsire tesszük. Megkenjük felvert tojással, és akár reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére.
- 200 fokos sütőben, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A túró miatt ez a pogácsa napokig puha marad, bár arra nem marad ideje, hogy megszáradjon, mert pillanatok alatt elfogy. Ebben a receptben nincs élesztő, nélküle is isteni, de aki kicsit könnyítené a tésztát, az tehet bele 30 gramm élesztőt.
(Kiemelt kép: iStock)