A kaszinótojás eredeti, jól bevált formájában is nagy kedvenc, ám a klasszikus, ám divatosnak nagy jóindulattal sem nevezhető változat mellett számos izgalmas és trendi verzióban elkészítheted. Ezek közül mutatunk be most néhányat.
Avokádós
Hozzávalók:
- 6-8 tojás
- 1 érett avokádó
- 1/3 csésze tejföl
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- só, bors
- pirospaprika
Így készül:
- A tojásokat főzd keményre, pucold meg, hosszában végd félbe, majd a sárgájukat szedd ki és tedd egy külön edénybe!
- Az avokádót hámozd meg, add hozzá és a tojások sárgáját, majd kézi mixerrel vagy turmixképben pürésítsd!
- Add hozzá a tejfölt, a citromlevet és ízlés szerint a sót és a borsot!
- Keverd krémesre!
- Töltsd a fehérjék belsejébe, majd szórd meg a tetejét egy kis pirospaprikával!
Uborkás
Hozzávalók:
- 8-10 tojás
- 1/4 csésze majonéz
- 1 teáskanál savanyú uborkalé
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 3 evőkanál kapor
- 2-3 savanyú uborka
- só
- frissen őrölt fekete bors
Így készül:
- A tojásokat főzd meg és készítsd elő a szokott módon!
- A tojások sárgájához add hozzá a majonézt, az uborkalevet és a mustárt, majd pürésítsd kézi mixerrel vagy turmixgépben!
- Ha elérte a kívánt állagot, fűszerezd sóval és borssal, ízls szerint!
- Add hozzá a kaprot és keverd át újra alaposan!
- A savanyú uborkát vágd fel apró kockákra, majd szórd a krémbe!
- Töltsd meg a tojásokat!
Kéksajtos
Hozzávalók:
- 6-8 tojás
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál csípős szósz
- 1/4 csésze majonéz
- 2 evőkanál morzsolt kéksajt
- 2 evőkanál finomra vágott zeller
Így készül:
- A tojásokat főzd keményre, hámozd, vágd félbe, majd szedd ki a sárgájukat!
- A mustárt, a majonézt, a csípős szószt, a kéksajtot, a zellert és a tojássárgáját öntsd össze és turmixképben keverd krémes állagúra!
- Töltsd a tojásokba, zellerlevelekkel díszítsd!
Parmezános
Hozzávalók:
- 6-8 tojás
- 1/4 csésze majonéz
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 teáskanál frissan facsert citromlé
- 1/4 teáskanál aprított fokhagyma
- bors
Így készül:
- A tojásokat készítsd elő a fentebb már ismertett módon!
- A tojások sárgáját és a többi hozzávalót keverd össze, míg el nem éri a krémes állagot!
- Töltsd a tojásokba!
- Szórd meg a tetejét is némi parmezánnal!
Céklás
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 1 közepes méretű, nyers cékla
- 1/4 csésze majonéz
- 2 evőkanál savanyú uborkalé
- 3 evőkanál friss citromlé
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
Így készül:
- A keménytojást készítsd elő!
- A céklát hámozd meg és reszeld finomra!
- A kikapart tojássárgáját és a céklát mixerrel vagy turmixgépben keverd el alaposan!
- Add hozzá a majonézt, az uborkalevet, a citromlevet, a petrezselymet, illetve ízlés szerint sót és borsot, majd mixeld tovább, míg krémszerű nem lesz!
- Töltsd meg a tojásokat!
Édes-csípős
Hozzávalók:
- 6 – 8 tojás
- 3 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál méz
- 1-2 kanál Sriracha szósz
- 1/2 teáskanál ecet
- 1 teáskanál aprított hagyma
- 1/4 teáskanál só
- friss fűszernövény (például koriander, bazsalikom vagy petrezselyem)
Így készül:
- A keményre föőtt tojásokat pucolás után hosszában vágd félbe és kapard ki sárgájukat!
- A tojássárgáját turmixgépben keverd ki a majonézzel, a mézzel, a Sriracha szósszal, az ecettel, az aprított hagymával!
- Adj hozzá sót, ízlés szerint!
- Töltsd a tojásokba!
- Apróra vágott, friss fűszernövénnyel díszítve tálald!