nlc.hu
Gasztro

Kaszinótojás recept

Kaszinótojás másképpen – 6 izgalmas recept

A kaszinótojás igazi klasszikus, ám nem csak az alaprecept szerint készíthető, hanem más formákban is. Következik 6 különleges változat.

A kaszinótojás eredeti, jól bevált formájában is nagy kedvenc, ám a klasszikus, ám divatosnak nagy jóindulattal sem nevezhető változat mellett számos izgalmas és trendi verzióban elkészítheted. Ezek közül mutatunk be most néhányat.

Avokádós

Hozzávalók:

  • 6-8 tojás
  • 1 érett avokádó
  • 1/3 csésze tejföl
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • só, bors
  • pirospaprika

Így készül:

  1. A tojásokat főzd keményre, pucold meg, hosszában végd félbe, majd a sárgájukat szedd ki és tedd egy külön edénybe!
  2. Az avokádót hámozd meg, add hozzá és a tojások sárgáját, majd kézi mixerrel vagy turmixképben pürésítsd!
  3. Add hozzá a tejfölt, a citromlevet és ízlés szerint a sót és a borsot!
  4. Keverd krémesre!
  5. Töltsd a fehérjék belsejébe, majd szórd meg a tetejét egy kis pirospaprikával!
Avokádós töltött tojás

Avokádós töltött tojás (fotó: Profimedia)

Uborkás

Hozzávalók:

  • 8-10  tojás
  • 1/4 csésze majonéz
  • 1 teáskanál savanyú uborkalé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál kapor
  • 2-3 savanyú uborka
  • frissen őrölt fekete bors

Így készül:

  1. A tojásokat főzd meg és készítsd elő a szokott módon!
  2. A tojások sárgájához add hozzá a majonézt, az uborkalevet és a mustárt, majd pürésítsd kézi mixerrel vagy turmixgépben!
  3. Ha elérte a kívánt állagot, fűszerezd sóval és borssal, ízls szerint!
  4. Add hozzá a kaprot és keverd át újra alaposan!
  5. A savanyú uborkát vágd fel apró kockákra, majd szórd a krémbe!
  6. Töltsd meg a tojásokat!

Kéksajtos

Hozzávalók:

  • 6-8 tojás
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál csípős szósz
  • 1/4 csésze majonéz
  • 2 evőkanál morzsolt kéksajt
  • 2 evőkanál finomra vágott zeller

Így készül:

  1. A tojásokat főzd keményre, hámozd, vágd félbe, majd szedd ki a sárgájukat!
  2. A mustárt, a majonézt, a csípős szószt, a kéksajtot, a zellert és a tojássárgáját öntsd össze és turmixképben keverd krémes állagúra!
  3. Töltsd a tojásokba, zellerlevelekkel díszítsd!
Tedd változatosabbá a kaszinótoját!

Tedd változatosabbá a kaszinótoját! (Fotó: Getty Images)

Parmezános

Hozzávalók:

  • 6-8 tojás
  • 1/4 csésze majonéz
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 teáskanál frissan facsert citromlé
  • 1/4 teáskanál aprított fokhagyma
  • bors

Így készül:

  1. A tojásokat készítsd elő a fentebb már ismertett módon!
  2. A tojások sárgáját és a többi hozzávalót keverd össze, míg el nem éri a krémes állagot!
  3. Töltsd a tojásokba!
  4. Szórd meg a tetejét is némi parmezánnal!

Céklás

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 1 közepes méretű, nyers cékla
  • 1/4 csésze majonéz
  • 2 evőkanál savanyú uborkalé
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/4 csésze apróra vágott petrezselyem

Így készül:

  1. A keménytojást készítsd elő!
  2. A céklát hámozd meg és reszeld finomra!
  3. A kikapart tojássárgáját és a céklát mixerrel vagy turmixgépben keverd el alaposan!
  4. Add hozzá a majonézt, az uborkalevet, a citromlevet, a petrezselymet, illetve ízlés szerint sót és borsot, majd mixeld tovább, míg krémszerű nem lesz!
  5. Töltsd meg a tojásokat!

Édes-csípős

Hozzávalók:

  • 6 – 8 tojás
  • 3 evőkanál majonéz 
  • 2 evőkanál méz
  • 1-2 kanál Sriracha szósz
  • 1/2 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál aprított hagyma 
  • 1/4 teáskanál só
  • friss fűszernövény (például koriander, bazsalikom vagy petrezselyem) 

Így készül:

  1. A keményre föőtt tojásokat pucolás után hosszában vágd félbe és kapard ki  sárgájukat!
  2. A tojássárgáját turmixgépben keverd ki a majonézzel, a mézzel, a Sriracha szósszal, az ecettel, az aprított hagymával!
  3. Adj hozzá sót, ízlés szerint!
  4. Töltsd a tojásokba!
  5. Apróra vágott, friss fűszernövénnyel díszítve tálald!

Még több tojásos recept

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top