A szezonális gyümölcsökből mindig új és új ízvilágban készíthetjük el ezt a receptet. Szabjátok nyugodtan kreatívan kedvetekre. A Hatszínvirág Caféblog szerzőjénél most meggyes-almás verzióban készült egy baráti grillparti alkalmából. „A gyümölcsös szósz rajta különösen a kedvencem, mert a kisfiam fejlesztette ki a receptjét és ő maga készítette el: elsőre merész ízkombinációnak tűnt, de sikere lett mindenkinél. Kreatív főző a gyerek, avagy nem esik messze az alma…” – írta a blogposzt szerzője.
Hozzávalók:
A tésztához:
250 g liszt (nálunk fele-fele arányban fehér és teljes kiőrlésű: ez az az arány, amit még mindenki megeszik)
100 g vaj
1 tojás
1 csipet só
fél sütőpor
2 evőkanál tejföl (12%-os)
1 evőkanál cukor (vagy egyéb tetszőleges édesítő)
1-2 evőkanál hideg víz
A töltelékhez: ízlés szerint idény gyümölcsök + 3 evőkanál zabpehely. Nálunk most egy nagy adag meggy és 2 nagyobb alma került bele
A szószhoz: 1 banán, fél citrom, 1-2 evőkanál darált dió, pár levél citromfű és menta, pici víz
Az elkészítés menetét a Hatszínvirág Caféblog posztjában olvashatjátok.