Grillezett görögdinnye korianderrel
Hozzávalók:
- Egy kisebb görögdinnye
- Olívaolaj
- Egy szem lime
- Só
- Koriander
Így készül:
- A görögdinnyét szeleteld fel nagyjából 3 centi vastag szeletekre, majd ezeket még vágd negyedekre!
- A szeletek mindkét oldalát kend be olívaolajjal és csepegtess rájuk frissen facsart limelevet is!
- Enyhén sózd meg!
- Grillezd a szeletek mindkét oldalát 2-5 percig!
- Miután levetted a grillről, szórd meg a szeleteket korianderrel, ízlés szerint sóval és csepegtess rájuk még némi limelevet is!
Grillezett görögdinnye mézzel
Hozzávalók:
- Egy kisebb görögdinnye
- 1/4 bögre méz
- Olívaolaj
- Egy szem lime
- Friss mentalevelek
- Durva szemű tengeri só
Így készül:
- Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a mézet, és a lime kifacsart levét!
- A görögdinnyét vágd fel 3 centi vastag szeletekre, majd negyedeld!
- A szeleteket forgasd bele az elkészült keverékbe!
- grillezd mindkét oldalukat nagyjából 2 percig, míg a csíkok megjelennek a gyümölcsön!
- Szórd meg némi durva szemű, tengeri sóval és mentalevelekkel tálald!
Házi görögdinnye fagyi
Hozzávalók:
- 1 csésze felkockázott görögdinnye
- 1 csésze teljes tej
- 2 evőkanál cukor
- 1/4 evőkanál vaníliakivonat
Így készül:
- A hozzávalókat öntsd a turmixképbe, majd alaposan turmixold össze!
- A keveréket öntsd egy serpenyőbe, majd tedd be a mélyhűtőbe 3 órára!
- Ha letelt az idő, vedd ki és keverd össze újra!
- Tedd vissza még egy órára fagyni!
Görögdinnyés-fetás saláta
Hozzávalók:
- 3 bögre, felkockázott, mag nélküli görögdinnye
- 1/4 bögre extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál. vörösborecet
- 1/2 teáskanál só
- 1 bögre, apróra szeletelt uborka
- 1 bögre morzsolt fetasajt
- 1/2 bögre vékonyra szeletelt lilahagyma
- 1/2 bögre apróra vágott mentalevél
Így készül:
- Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a vörösborecetet és a sót! Ez lesz az öntet.
- A többi összetevőt szórd egy másik tálba és ezt is keverd össze!
- Öntsd rá az öntetet!
Görögdinnyés bruschetta
Hozzávalók:
- 3 bögre mag nélküli görögdinnye, apróra vágva
- 1 bögre balzsamecet
- 2 evőkanál méz
- 1 bögre morzsolt fetasajt
- 1/4 bögre ricotta sajt
- 3 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 1 baguette (vagy más minőségi kenyér)
- Frissen őrölt fekete bors
Így készül:
- A baguette-et szeleteld fel és enyhén pirítsd meg!
- Egy közepes méretű serpenyőben keverd össze a mézet és a balzsamecetet és közepesen magas hőmérsékleten melegítsük. Folyamatos kevergetés mellett, 15-20 percig sűrítsd!
- A ricottát és a fetát tedd turmixgépbe és aprítsd fel!
- A pirított kenyérkéket kend meg először a sajttal, majd tedd rá a felkockázott görögdinnyét! Ezután szórd meg bazsalikommal, metélőhagymával és ízlés szerint borssal!
- Végül csepegtesd rá a a mézes balzsamecetet!