Gasztro

Unalmában csodálatos festményeket varázsol szendvicseire egy nő

Különösebb lelkifurdalása mondjuk nincs, amikor megeszi őket.

Egészen különleges módon éli ki kreativitását Caroline Barnes most, hogy van is rá ideje. A nő a Portsmouth Egyetemen dolgozik, azaz dolgozna, ha nem lenne karantén; így azonban otthonában alkotja újra a művészettörténet leghíresebb festményeit.

A szendvicsein.

Eredetileg kollégáit szerette volna lenyűgözni a hobbival, most azonban az egész internetet sikerült. Első műve Edvard Munch Sikoly című festményén alapult; ezzel vezette le frusztrációját tavasszal, amikor kiderült, hogy Amerikában és Kanadában elmarad a húsvét. Később újabb és újabb, egyre összetettebb műalkotások jöttek: Van Gogh, Frida Kahlo, Picasso és Matisse. Caroline kedvenc festője Cavaraggio, ám az ő ecsetvonásai túl finomak ahhoz, hogy egy szendvicsen képes legyen reprodukálni.

Az 56 éves nő szerint a projekt még annál is nagyobb kihívás, mint amilyennek tűnik: nem könnyű úgy komponálni, hogy az eredeti mű felismerhető legyen, maga a szendvics pedig ehető. Akárhogy is, öröm az alkotás: egyszerre foglalkozhat két kedvence elfoglaltságával, az ételkészítéssel és a művészettel – igaz, utóbbit eddig csak galériák falain nézte. Picasso Nő kalapban című képe állt a legközelebb ahhoz, amit egyébként is enni szokott, a legfinomabbra pedig Grant Wood baconnel megbolondított Amerikai gótikája sikerült.

A szendvicsekről készült képeket itt tudjátok megnézni.

Még több művészet az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top