nlc.hu
Gasztro
Unalmában csodálatos festményeket varázsol szendvicseire egy nő

Unalmában csodálatos festményeket varázsol szendvicseire egy nő

Különösebb lelkifurdalása mondjuk nincs, amikor megeszi őket.

Egészen különleges módon éli ki kreativitását Caroline Barnes most, hogy van is rá ideje. A nő a Portsmouth Egyetemen dolgozik, azaz dolgozna, ha nem lenne karantén; így azonban otthonában alkotja újra a művészettörténet leghíresebb festményeit.

A szendvicsein.

Eredetileg kollégáit szerette volna lenyűgözni a hobbival, most azonban az egész internetet sikerült. Első műve Edvard Munch Sikoly című festményén alapult; ezzel vezette le frusztrációját tavasszal, amikor kiderült, hogy Amerikában és Kanadában elmarad a húsvét. Később újabb és újabb, egyre összetettebb műalkotások jöttek: Van Gogh, Frida Kahlo, Picasso és Matisse. Caroline kedvenc festője Cavaraggio, ám az ő ecsetvonásai túl finomak ahhoz, hogy egy szendvicsen képes legyen reprodukálni.

Az 56 éves nő szerint a projekt még annál is nagyobb kihívás, mint amilyennek tűnik: nem könnyű úgy komponálni, hogy az eredeti mű felismerhető legyen, maga a szendvics pedig ehető. Akárhogy is, öröm az alkotás: egyszerre foglalkozhat két kedvence elfoglaltságával, az ételkészítéssel és a művészettel – igaz, utóbbit eddig csak galériák falain nézte. Picasso Nő kalapban című képe állt a legközelebb ahhoz, amit egyébként is enni szokott, a legfinomabbra pedig Grant Wood baconnel megbolondított Amerikai gótikája sikerült.

A szendvicsekről készült képeket itt tudjátok megnézni.

Még több művészet az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top