André Balazs étterme Meghan Markle kedvence – Itt esznek a királyi család tagjai

Sz.A. | 2020. Szeptember 14.
Jóllehet a királyi család konyhájában több szakács tüsténkedik, mint egy Michelin-csillagos étteremben, azért étteremben vacsorázni még II. Erzsébet családja is szeret.

Persze a hercegek és hercegnők nyilván nem ülnek be egy random sarki kifőzdébe, de azért van pár elegáns hely Londonban, amit nagyon is szeretnek. Kedvenc éttermeik generációk óta fel vannak készülve a magasrangú vendégek fogadására, akik titkos ajtón érkeznek, majd pincérek hada gondoskodik arról, hogy minden igényüknek megfeleljen az étkezés. Fokhagyma, és az épp elégségesnél több vöröshagyma például semmiképp ne kerüljön a tányérra, hiszen ezek – sok egyéb mellett – II. Erzsébet és családja számára tiltólistán vannak.

És néha azért ők is szeretnek elvegyülni az átlagemberek között és beülni olyan helyekre, ahol laza a hangulat, könnyű zene szól, és fűszeres sült csirke illata száll. Lássuk, melyek a királyi család tagjainak kedvenc éttermei a brit fővárosban.

Bellamy’s

London egyik felkapott helyének számít ez a francia étterem, ami a Bruton Place-en van, nem messze a királynő szülőházától. Az uralkodócsalád egyik kedvence ez a hely 2006 óta, amikor is itt ünnepelte nyolcvanadik születésnapját Lady Penn, az anyakirálynő egyik udvarhölgye, ami egyben kulináris csúcs is volt. Tíz évvel később II. Erzsébet visszatért Anna hercegnővel és Alexandra hercegnővel, és állítólag 25 gramm tokhalkaviárral indították a vacsorát.

The Chiltern Firehouse

André Balazs étterme ma is épp olyan trendi hely, mint 2013-ban, a megnyitásakor volt. Rengeteg híresség bukkan fel itt időről időre, köztük a királyi család több tagja is, főképp a fiatalabbak. Itt bulikázott például Eugénia hercegnő, miután eljegyezte Jack Brooksbank 2018-ban, és itt tartotta eljegyzési partiját Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi is tavaly decemberben. De Meghan Markle is szürcsölgetett már itt negronit a barátnőivel. A hely specialitása egyébként a rákkal töltött fánk, nagyétkűeknek pedig a sült csirkét ajánlják, amit baconös mártással szolgálnak fel.

Fotó: chilternfirehouse.com

Launceston Place

A Kensington egyik legszebb sarkán, a Kensington-palotától egy ugrásra található Launceston Place Diana hercegnő egyik kedvenc étterme volt a kilencvenes években. A néhai hercegnő kedvelte ezt a zegzugos helyet, ahol a média kíváncsiskodó tekintete elől elbújhatott, és megrendelhette kedvenc sajtos szufléját, amit egyébként róla is neveztek el. Bár a gondosan keményített fehér abroszok most a helyükön vannak, manapság az étel kevésbé pazar, és sokkal játékosabb, köszönhetően a fiatal főszakácsnak, Ben Murphynek, aki 2017 óta vezeti a konyhát.

Launceston Place (Fotó: Chris Ratcliffe  / Bloomberg via Getty Images)

Dans le noir

Talán az egyetlen londoni étterem, ahol a látvány nem számít. Igaz ez az ételekre is, amik ugyan pompásak, de egy koromsötét helyiségben szolgálják fel őket a kedves vendégnek. A sötétségnek több előnye is van: egyrészt kifinomultabbá válik az ízérzékelés, mert a látás nem nyomja el a többi érzékszervünket. Másrészt azért is izgalmas ide beülni, mert sosem tudhatja az ember, ki ül mellette, könnyen lehet, hogy egy híresség. A hírességeknek pedig azért kényelmes ez a megoldás, mert nem kell tartaniuk egész este a fürkésző tekintetektől. Randizott itt például többször is Vilmos herceg és Katalin hercegné – amikor még Kate Middleton volt.

Quaglino’s

A Quag’s régóta híres illusztris vendégeiről. 1956-ban ez lett az első étterem, ahová regnáló uralkodó beült vacsorázni. A királynő Fülöp herceggel és az anyakirálynővel járt itt, és nagyon megfogta őket a hely hangulata, nem beszélve persze a remek konyháról. Fülöp hercegnek állítólag volt itt egy privát étkezője is, ahol oldottabb hangulatban folytak az étkezések. Margit hercegnőnek pedig mindig le volt foglalva egy asztal a táncparkett mellett „a királyi háznak” táblácskával. Később Diana hercegnő is szívesen étkezett itt, ő a konyhán keresztül szokott érkezni. Miután 2014-ben ráncfelvarráson esett át, még pazarabb hely lett az étterem, és az első vendégek között tért be Harry herceg a barátaival egy jó kis osztrigázásra.

Maggie Jones’s

Kőhajításnyira volt ez az 1966-ban nyílt étterem Margit hercegnő és Lord Snowdon Kensington-palotabéli otthonától, igaz, akkor még Nan’s Kitchen volt a neve. Visszatérő vendégek voltak ők itt, mindig este fél 10-re foglaltak asztalt, Meggie Jones névre – innen az étterem ’70-es években kapott neve. A pár kedvence az articsókás csirkés pite volt, és gyakran érkeztek együtt a kenti hercegi párral, akik állítólag még mindig kedvelik a helyet. De már nem járnak oda, csak az inast küldik át valami finom fogásért időnként.

Julie’s

Az 1969-ben megnyílt Julie’s kezdetektől az egyik legfelkapottabb helynek számított a Notting Hillen, ahol rocksztárok és a királyi család tagjai is gyakran megfordultak. Itt tartotta a legénybúcsúját 1973-ban Mark Phillips kapitány, mielőtt összeházasodtak Anna hercegnővel, és ahol ugyanezt szerette volna nyolc évvel később Károly herceg is, csakhogy az újságok végül kiszagolták a tervet, így máshol tartották a mulatságot. Jár ide Mick Jagger, Kate Moss és a Gallagher testvérek is. 2015-ben aztán egy 6 hónapos felújításra bezártak, ami kissé elhúzódott: 2019-ben nyílt meg a Julie’s újra, szerencsére mit sem veszítve bohém bájából.

A Julie’s Londonban (Fotó: Profimedia)

Dean Street Townhouse

Ez a gusztusos hely a Sohóban található. Hangulatos kerthelyiség, csinos bár és elegáns, nyüzsgő étterem ez, aminek egyik fő nevezetessége, hogy itt randizott először Harry herceg és Meghan Markle. Az étel pedig a hírek szerint első osztályú, mindegy, hogy steaket, burgert vagy éppen kagylót óhajt a kedves vendég.

The Goring

A Goring leginkább arról lett híres, hogy ők láthatták vendégül Katalin hercegné családját 2011-ben, mielőtt összeházasodtak Vilmos herceggel. A hely konyhája, a The Dining Room nevű Michelin-csillagos étterem nagy kedvence volt az anyakirálynőnek is. Kedvence egy homárral és rákkal készült tojásétel volt, az Eggs Drumkilbo, amit gyakran könnyű ebédként fogyasztott pirítóssal. És még egy fontos esemény színhelye volt az étterem: itt költötte el utolsó vacsoráját a Harry és Meghan hivatalos hercegi párként, mielőtt átköltöztek az Egyesült Államokba.

Fotó: thegoring.com

Rum Kitchen

Ez a karibi stílusú étterem kínálja a város legjobb rum alapú koktéljait és a legfinomabb fűszeres csirkeszárnyat is. Anno itt randizott először Harry herceg és exe, Cressida Bonas. Aki itt megkóstolja a kreol konyha remekeit, gondolatban egész biztos, hogy rögtön egy fehér homokos tengerpartra röppen. Három étteremből álló lánc ez, egy Brixtonban egy a Sohóban, egy egység pedig Shoreditchben található.

Forrás: CNTraveller

Tudunk ám egy csomó érdekességet még a királyi családról:

Exit mobile version