nlc.hu
Gasztro
Finom almás sütemény recept

A legfinomabb almás sütiben van egy meglepő fordulat

Létezik a legfinomabb almás sütemény, ami a sótól és szerecsendiótól lesz olyan különleges.

A legfinomabb almás süti egyszerre édes és fűszeres, közben pedig szétomlik a szádban. A nagyobb darab almákra élmény ráharapni, a diókat pedig öröm megtalálni és elropogtatni a sütiben. A most következő almás sütemény olyan, amire a család és a barátok azt fogják mondani, hogy ilyen finomat még nem ettek.

Amellett pedig, hogy finom, ráadásul még rendkívül egyszerű megsütni is, a meglepő fordulat benne pedig az, hogy jó sok szerecsendió és só kell hozzá, hogy tökéletes legyen. Mutatjuk, hogyan készül a világbajnok almás sütemény.

A legfinomabb almás süti

Időráfordítás

Elkészítés: 15 perc

Sütés: 1 óra 15 perc

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál szerecsendió
  • ½ tesákanál só
  • 1,5 bögre olaj
  • 1,5 bögre barnacukor
  • 3 tojás
  • 3 nagy alma
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 bögre dió
Készítsd el a legfinomabb almás sütit!

Ez az almás süti kuglófként megsütve az igazi (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Egy sütőformát – például a kuglófforma remek hozzá – kivajazunk, belisztezünk és félrerakjuk. Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót és sót, egy másik tálban pedig habverővel eldolgozzuk az olajat a cukorral, vaníliával és tojással. Összeöntjük a két keveréket és simára kavarjuk.

Tipp:

Az igazán profik egyenként adagolják a keverékhez a tojásokat, és csak akkor ütik bele a következőt, ha már az előző teljesen elkeveredett.

 

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a diókat összetörjük kis darabokra, majd beleforgatjuk a tésztába. A sütőformába tesszük és 1 óra 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e teljesen. Miután kivettük, 20 percig még a formában hagyjuk hűlni, hogy ne essen szét az almás süti, miközben kivesszük belőle.

Így még finomabb!

Amíg hűl a süti, rakjunk össze mázat hozzá. A hozzávalók: 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál barnacukor, 3 evőkanál porcukor, 3 evőkanál tejszín, ½ teáskanál vanília. Mindent összeöntünk, felfőzzük, majd a még meleg sütire folyatjuk és hagyjuk együtt kihűlni.

Nézd meg, milyen almából érdemes sütit sütni!

Süss almás sütit
Megnézem
Összes kép (3)

Még több süti almából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top