A szendvics, amiért most a fél világ megőrül – kipróbáltuk

K.G. | 2020. Október 03.
Az internet egyik nagy csodája, hogy beleláthatunk mások tányérjába. Most épp egy szendvicsen pörög a fél közösségi média, úgyhogy nyilván nekünk is muszáj volt kipróbálni.

Főleg a Pinteresten a legnépszerűbb az a szendvics, ami „mountain pie” művésznéven fut, de igazából egy sült sajtos szendvicsről van szó, megbolondítva paradicsomszósszal és szalámival. Ez egy pizza szendvicsbe bújtatva – ennyi pedig már elég is nekünk ahhoz, hogy itthon is el akarjuk készíteni.

Az eredeti recept szerint pepperonit kellene hozzá használni, de az túl fűszeres, sőt, nyomokban csípőset is tartalmazhat, így lecseréltük csemege szalámira, mert tekintettel vagyunk a gyerekeinkre, akik vérig sértődtek volna, ha emiatt nem tudnak enni a pizzaszendvicsből. Azt is írja a recept, hogy mindenképp négyzet alakú, öntöttvasból készült szendvicssütőben kell sütni, de erre csak egy félkacaj hagyta el a szánkat, mert az bizony nincs minden háztartásban, ezért úgy döntöttünk, hogy a jól bevált palacsintasütő is megteszi, pont jól ki tud benne sülni a szendvics.

Tipp

Ne kövesd el a mi hibánkat, és inkább várd meg, hogy a szendvicsek oldalán szökni kezdjen a sajt, akkor lesz igazán finoman folyós.

Így készül a pizzaszendvics

Hozzávalók:

Az elkészítését nézd meg a galériában lépésről lépésre:

szendvics-melegszendvics-hozzávalók

A szendvics hozzávalói között a pizzaszósz kíván magyarázatot: sűrített paradicsomot keverj össze sóval, borssal, fokhagymaporral és majorannával, és máris kész a szósz.

szendvics-melegszendvics-vaj

Első lépés: Megkenjük a kenyerek egyik felét vajjal.

szendvics-melegszendvics-első

Második lépés: A vajas felével lefelé helyezzük a kenyeret a forró serpenyőbe.

szendvics-melegszendvics-második

Harmadik lépés: Megkenjük a pizzaszósszal, rápakolunk bőven a szalámiból és megszórjuk sajttal.

szendvics-melegszendvics-harmadik

Negyedik lépés: Ráborítjuk a másik szelet kenyeret a vajas felével felfelé, majd rögtön meg is fordítjuk, mert kezd odaégni az alsó kenyér. Rájövünk, hogy lejjebb kellene venni a hőt a serpenyő alatt.

szendvics-melegszendvics-kész

Ötödik lépés: Amikor elkészült a szendvics, még ne edd meg azonnal, mert a pizzaszósz és az olvadt sajt leégeti az ízlelőbimbókat a nyelvedről. Tényleg ne tedd, tapasztalatból beszélünk.

Via; Kiemelt kép: Pexels

Még több eszméletlen szendvicset mutatunk:

Exit mobile version